PIZZASALLAD
Hemligheten ligger i att du måste “slaka” salladen. Det gör du enkelt genom att slå över kokande vatten på salladen i ett durkslag! Busenkelt & väldigt gott resultat! Salladen håller i kylskåp 5-7 dagar så gör en rejäl sats! Jag har använt ett halvt vitkålshuvud till detta recept men det går självklart att dubblera!
INGREDIENSER: 1 liter kokande vatten ½ vitkålshuvud 1½ dl raps/olivolja, ½ dl vitvins/äppelcidervinäger , ½ dl vatten, 1 msk strösocker, 2 msk oregano, 1 msk italiensk salladskrydda, 2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, en klick fransk senap
GÖR SÅHÄR : Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Lägg den i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Låt rinna av! Ta en stor plastbunke med tätslutande lock & häll ner salladen. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och slå över. Blanda väl! Låt svalna i rumstemperatur. Förvaras i kylskåp. Hållbarhet 5-7 dagar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar