fredag 23 juli 2010

Brööööö

10 g jäst
4 dl vatten
1 dl rågsurdeg
2 msk olivolja
1 tsk honung
1 dl grovt rågmjöl
2 dl rågsikt
4-5 dl manitoba cream eller vetemjöl special
1-2 msk flingsalt



1. Lös upp jästen i vattnet.
2.Tillsätt rågsurdeg, olivolja, honung, rågmjöl och 3 dl av vetemjölet.
3. Arbeta i maskin på låg hastighet i 10 minuter. Tillsätt eventuellt lite mer vetemjöl om degen är alldeles för lös.
4. Tillsätt salt och arbeta i 5 minuter till på högre hastighet.
5.Låt jäsa 1 timme.
6. Dela degen i 3 delar och forma till baguetter.
7. Låt jäsa i 30 minuter.
8. Sätt ugnen på 250 grader. Spruta in vatten med en blomsputa i varm ugn. Sätt in baguetterna.
9. Grädda i 5 minuter, lufta ugnen och sänk därefter värmen till 200 grader.
Grädda i 8-10 minuter till.

Ta ut bröden och sputa på kallt vatten.
Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar